Træn som en vinder – hver gang

Hvis du vil opleve en stor fremgang i din træning, skal du også yde den bedst mulige indsats hver eneste gang. Det sker blandt andet, hvis du træner som en vinder og forbereder dig som en vinder. Det er lige præcis dét, denne blog handler om.  For hvordan træner man egentlig som en rigtig vinder hver gang?

Svaret er selvfølgelig lidt mere komplekst, end man kunne frygte, og der findes næppe en formular, som giver dig 100 procents chance for at træne godt hver gang. Det skal dog heller ikke være en hemmelighed, at man sagtens selv kan gøre en stor indsats for, at det bliver bedre, end det måske har været før. Det kigger vi lidt nærmere på her.

Forberedelsen er afgørende

Det lyder kedeligt, og det er det i virkeligheden også somme tider: forberedelsen er altafgørende. Alle har sikkert viljen til at vinde, når det hele flasker sig, men hvor mange har viljen til at forberede sig optimalt hver gang? Forberedelse til træning kan være rigtig mange ting, og det afhænger også af, hvordan man træner, og hvad man træner til.

Derfor er det selvfølgelig også en del af forberedelsen at sætte sig ind i, hvad der virker, og hvad der er rigtigt til den bestemte træningsform. I langt de fleste tilfælde er kosten selvfølgelig ret afgørende, hvilket enten kan betyde, at man skal spise store mængder, kaloriefattigt eller noget helt tredje. Det er et af de områder, som kan gøre en stor forskel, og altså også mere end de berømte to sidste procent.

Søvn står også højt på listen, og generelt er restitution og hvile selvfølgelig helt afgørende for en sportsmand. Hvis man ikke får den rigtige restitution, er man ikke i stand til at yde på samme fysiske niveau, og der sker desuden en masse ting med hovedet, som også vil betyde, at man slækker på niveauet.

Som med andre sportsgrene, så kan man også forberede sig mentalt til fitness og styrketræning. Man kan tænke sin træning igennem og fokusere på, hvad man skal gøre godt og bedre end sidste gang. Styrketræning handler rigtig meget om teknik, og man kan forberede sig rigtig meget på, hvordan man sikrer sig den rigtige af slagsen.

Få det rigtige mindset

Vi bliver lidt ved det mentale, for når man træner, er det noget af det vigtigste, at man har det rigtige mindset, og at man formår at tune ind på det, det drejer sig om. Det kan sagtens være en udfordring, hvis man har en masse støj omkring sig, og hvis man eksempelvis træner med andre, kan det sagtens være forstyrrende, hvis de ikke ønsker samme seriøsitet. Nogle vælger at proppe høj musik i ørerne, imens det for andre er bedre, at de snakker en masse imellem deres sæt og øvelser.

Uanset hvad er det afgørende, at man lærer sig selv optimalt at kende, så man kan tune ind på træningen og blive i en form for boble, indtil man er færdig.

Fokuser som med alt andet

Hvis man skal yde et godt stykke arbejde på jobbet, skal man fokusere og være seriøs. Hvis man skal spille en god kamp på fodboldholdet, skal man fokusere og holde sig skarp. Det gælder selvfølgelig også, når man taler om styrketræning, for her findes der selvfølgelig også gode og dårlige dage.

Hvis du vil være den bedste, eller i hvert fald den bedste udgave af dig selv, så er du selvfølgelig nødt til at lægge nogle kræfter i det. Start med alt det, du selv kan gøre noget ved.

auser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *